CHECKLISTA 

Vår ambition är att slutprodukten ska motsvara dina kvalitetskrav! Om du som kund tillverkar egna tryckfiler är det några saker du behöver tänka på för att uppnå bästa resultat i tryck. Ta gärna hjälp av denna checklista innan du lämnar digitalt material till oss.

 

FÄRGER Ta bort de färger som inte används från färglådan. Om trycksaken ska tryckas i PMS-färger är det viktigt att dokument och illustrationer är korrekt gjorda med övertryck, urspårning och svällning. Ange i din besällning om det är svartvitt, PMS-färger eller CMYK som gäller. 


TYPSNITT
 Undvik att använda ”falska” stilar som fetstilt och kursivt som programmet själv skapar, utan försök använda ”äkta” typsnittsvarianter för detta. Om specialtypsnitt används på rubriker eller liknande kan man för säkerhets skulle skapa text som banor.


LOGO/BILDER
 Dessa ska vara länkade, inte inbäddade. Ändra aldrig namn på filerna utan att uppdatera länkarna i dokumentet. Bilderna bör ligga i gråskala eller CMYK och vara minst 300 dpi i upplösning. Punktuppbyggda bilder såsom loggor eller texter bör vara minst 600 dpi i upplösning. Du hittar våra ICC-profiler på hemsidan.


UTFALL
 Tänk på att alltid lägga utfallande objekt minst 2 mm utanför dokumentformatet så att vi har en skärmån. Objekt som ligger på monteringsbordet ”utanför dokumentet” bör raderas innan materialet lämnas. 


PDF
Vi ser helst att du skickar högupplösta PDF-filer. Tänk på att välja minst 2 mm utfall samt skärmärken när du skapar PDF:en, och att du väljer att ha varje sida för sig (inga uppslag). Välj också rätt färgläge (CMYK eller dekor). 
 

PROGRAM Om du inte lämnar PDF-filer så ange om ditt material är producerat på Mac eller PC samt vilket program och version du använt. Vi använder oss av Adobe InDesign och QuarkXPress men kan ta emot material även i Adobe Illustrator, Adobe Photoshop samt Macromedia FreeHand. 


Microsoft Office program
, såsom Word, Excel eller Powerpoint accepteras inte som original utan medför en extra kostnad för konvertering och hantering.


Tänk på att typsnitt kan flöda om när man öppnar dokumentet i en annan miljö. Det säkraste är en PDF. Om du lämnar ett ”öppet dokument” så se till att du skickar med länkar och typsnitt. I de flesta program finns funktioner som packar ihop allt som behövs smidigt och enkelt. Hör av dig om du är osäker!

Skicka alltid med en utskrift så vi kan kontrollera trycket. 


ÖVERFÖRING
Vi kan ta emot ditt material på flera olika sätt. Mindre dokument kan skickas som bilaga i e-post, större filer kan sändas via ftp eller vår webbplats. Vi tar även emot material på CD/DVD-skivor och USB-minnen.  


FRÅGOR? Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring detta. Vi hjälper gärna till... 

ÖPPETTIDER
Måndag-Torsdag 7.00-16.00
Fredag 7.00-13.00

Välkommen!

 

TELEFON
Växel: 0370-733 30

 

E-POST
order@skilltryck.se
info@skilltryck.se

Övriga kontaktuppgifter hittar du här.

 

VAD GÖR VI?
Mer än du tror, brukar vi skryta med. Långt ifrån bara trycksaker som visitkort och kuvert i alla fall. Vi har webbhotell, fixar mässmaterial, tidningar, fotoböcker och medlemsutskick med variabeldata. Vi trycker både i offset och digitalt. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!